» A rizshez: » 4 ek. zöldségolaj » 1 fej finomra vágott vöröshagyma » 1 gerezd zúzott fokhagyma » 100 g friss kelkáposzta, vékonyra szelve » 200 g hosszú szemű rizs, megfőzve » 1 piros chili, kimagozva, csíkokra szelve » 50 g főtt borsó » 2 ek. ketjap manis » 4 tojás » A sambal pasztához: » 4 ek. zöldségolaj » 5 cm-es friss, reszelt gyömbérgyökér » 4 db apróra vágott paradicsom » 2 db piros chili, apróra vágva, kimagozva » tálaláshoz: » 1 szelet banán » 4 szál vékonyra szelt újhagyma » szilvaszósz
Sambal paszta:
Keverjük össze a hozzávalókat sima péppé.
Melegítsük fel az olajat egy wokban közepes hőfokon, adjuk hozzá a fokhagymát és a vöröshagymát, és süssük 5 percig. Adjuk hozzá a káposztát, és süssük még 1-2 percig. Öntsük hozzá a sambal pasztát, és keverjük össze. Süssük még 1 percig. Állítsuk a hőfokot magasabbra, és adjuk hozzá a riszt és a chilit. Süssük még 2-3 percig, majd keverjük bele a borsót és a ketjap manis-t. Főzzük még 1 percig. Süssünk 4 tükörtojást. Tegyük a rizst négy tányérra, a tetejére helyezzük a banán karikákat, és arra a tükörtojást. Díszítsük újhagymával, és szilvaszósszal.
Elkészítési idő: 50 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom