» 1 kg főtt garnélarák » 250 g száraz rizstészta » 60 g friss korianderlevél » 60 g friss mentalevél » 90 ml thai édes csiliszósz » 60 ml frissen facsart lime-lé » 3 vékony szeletekre vágott mogyoróhagyma » 1 kimagozott, vékonyra szeletelt, piros csilipaprika » 2 evőkanál mogyoróolaj » 2 teáskanál finom cukor
Főzzük meg a rizstésztát a csomagolás szerint. Szűrjük le és tartsuk hideg víz alá, majd csöpögtessük le. Öntsük egy tálba, adjuk hozzá a garnélarákokat, a koriandert, a mentát, a csilit és a mogyoróhagymát. Keverjük össze a lime-levet, az édes csiliszószt, a cukrot és az olajat. A tésztasalátát locsoljuk meg ezzel az öntettel, majd óvatosan rázzuk össze és tálaljuk.
Elkészítési idő 20 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom