Hámozzuk meg a
céklát, vágjuk félbe, és reszeljük finomra. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a
citromlevet és egy késhegynyi
sót, és jól keverjük össze, majd hagyjuk állni 30 percig.
Öntet:
Vágjuk apróra a leveleket, tegyük turmixgépbe, adjuk hozzá a
narancs levét, a
repceolajat, az
ecetet, a
joghurtot, és egy késhegynyi
sót. Egy percig mixeljük. A
hagymát hámozzuk meg, vágjuk apróra, az édesköménnyel együtt, és adjuk az öntethez. Kapcsoljuk a sütőt grillfokozatra. Pirítsuk meg a
mandulát, közben keverjük meg. Nyomkodjuk ki a
céklát, tegyük a
salátástálba, öntsük rá a mártást, és szórjuk meg a
mandulával.
Mindössze 60 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>