Kecskesajt- és szilvasaláta receptHány személyre: 4 személyre
» Öntet:
» 2 ek. balzsam
ecet» 1 ek.
méz» 1 tk. dijoni
mustár» 5 ek. extra szűz
olívaolaj»
só és frissen őrölt
bors» Saláta:
» 1 kis baguette szeletekre vágva
» 4 ek. extra szűz
olívaolaj» 1 rúd francia kecske
sajt, szeletelve
» 6 piros
szilva, megfelezve és kimagozva
» frissen őrölt fekete
bors» 1 csésze fodros
endívia» 1 csésze
céklalevél
» fél csésze
petrezselyem» 1/4 csésze megpirított
mandula
Melegítsük elő a grillsütőt. Az öntethez keverjük össze a balzsam
ecetet, a
mézet és a
mustárt. Fokozatosan adjuk hozzá az olajat, majd
sózzuk és
borsozzuk. A kenyeret tegyük a sütőlapra, locsoljuk meg olajjal, és süssük meg. A
szilvát is locsoljuk meg olajjal, és süssük meg. Tegyük a
sajtot a kenyérszeletekre, és grillezzük meg. Keverjük össze a
szilvát, az
endíviát, a
céklalevelet, a petrezselymet és a
mandulát. Öntsük rá az öntetet, és forgassuk össze. Azonnal tálaljuk a
sajtos pirítóssal.
Előkészület: 30 perc.
Sütési idő: 8-12 perc.
Nehézségi fok: 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>