A húst vágjuk szeletekre, kevés olajon süssük mindkét oldalát 1-1 percig, amikor kész tegyük egy tálra,
sózzuk és
borsozzuk meg.
Öntet:
A zöld
citromok héját vágjuk csíkokra, főzzük 2 percig, majd hűtsük le hideg
vízben és szárítsuk le papírtörlőn. Csavarjuk ki a
citromok levét. A
fokhagymát pépesítsük, a
hagymát vágjuk vékony karikákra, és tegyük a hússzeletekre. Keverjük össze a
fokhagymapürét, a
paprikapürét, a
szójaszószt és a cukrot. Adjunk hozzá 3 evőkanál
citromlevet és a
citromhéjat. Tegyünk félre két evőkanál szószt, a többit locsoljuk a húsra, és keverjük össze. Vágjuk a
salátát vékony csíkokra, keverjük hozzá az öntetet. Helyezzük a
salátákat tányérokra, a
zöldfűszereket mossuk meg és ollóval vágjuk apróra, majd szórjuk a
salátára, tegyük rá a marhahúst és a
hagymakarikákat, majd tálaljuk.
Mindössze 20 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>