Első lépésként a szezámolaj, a
szójaszósz és a
méz felhasználásával kikeverjük a páclevet, amiben alaposan megforgatjuk a csirkét és fél órára hűtőbe tesszük. Egy nagy serpenyőben megmelegítünk 1 evőkanál szezámolajat és egy evőkanál
mogyoróolajat, majd addig pirítjuk benne a csirkét, amíg meg nem puhul (kb. 5-6 perc). A megmaradt olajat a
gyömbérrel, a csili
paprikával és a
fokhagymával állandó kevergetés mellet 3-4 percen át sütjük, majd ehhez 5 evőkanál vizet valamint az
ecetet is hozzáadjuk, miután felforr, levesszük a tűzről. Tálaláskor a
salátalevelekre tesszük a csirkecsíkokat, majd meleg öntetet kanalazunk rá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>