Tegyük a
lisztet egy edénybe, és nyomjunk a közepébe egy mélyedést. Morzsoljuk bele az élesztőt, szórjunk bele kevés cukrot, és öntsük rá a
tejet. Hintsük be
liszttel a kovászt, és pihentessük letakarva, meleg helyen 1/2 órát.
Adjuk hozzá a
tojást, olajat,
vajat, csipetnyi
sót,
citrom- és
narancshéjat,
mandulát és ánizst, majd gyúrjuk az egészet sima masszává. Takarjuk le, és kelesszük meleg helyen 1 órát.
vajazzuk ki a tepsit. Verjük fel a
tojássárgáját 2 evőkanál
vízzel.
lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát. Formáljunk lepényt belőle, tegyük a tepsibe, és kenjük meg
tojássárgájával. Szórjuk meg
szezámmaggal. Hagyjuk a lepényt letakarva, meleg helyen, újabb 1/2 órát kelni.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Nyomjunk a lepény közepébe négy mélyedést. Süssük sütőben 3/4 órát. Vegyük ki, majd hagyjuk kihűlni, és ültessünk a mélyedésekbe egy-egy színes
tojást.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>