Mossuk meg a halat, és daraboljuk fel. Vágjuk kis darabokra a leveszöldséget. Tegyük a halat egy edénybe, és öntsünk rá 2 1/2 vizet. Adjuk hozzá a
sót,
borsot, babérlevelet, tegyük bele a leveszöldséget. Forraljuk fel, és főzzük 1 órát. Közben szedjük le a keletkező habot.
Vegyük ki a halat a levesből. Húzzuk le a bőrét, vágjuk falatnyi darabokra, a szálkákat, pikkelyeket, fejeket és uszonyokat távolítsuk el. Béleljünk ki konyharuhával egy szitát, és szűrjük le a levet. Tépkedjük szét egy villával a halhúst, és tegyük a levesbe.
Vágjuk a
hagymát és a répát kis kockákra. Forrósítsunk egy edényben 4 evőkanál
vajat. Pároljuk meg benne a
hagymát, répát, és a petrezselymet.
Hintsük meg
liszttel, keverjük meg, és öntsük fel a hallevessel. Szórjuk bele a
rizst, és főzzük a levest 20 percig.
Verjük fel a
tojást, válasszuk szét a fehérjéz és a sárgáját. Verjük kemény habbá a
tojásfehérjét. A sárgáját verjük fel, és keverjük óvatosan a habhoz. Adjuk hozzá óvatosan a
citromlevet, és pár kanállal a levesből is.
Vegyük le a levest a tűzhelyről, és keverjük bele habverővel a
tojáskrémet.
Forrósítjuk fel a maradék
vajat, és keverjük bele a kétféle
paprikát. Csepegtessük a
paprikás
vajat a levesbe, és tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>