Tisztítsuk meg a csirkénket, daraboljuk fel, és pirítsuk meg kevés olajban. Szedjük ki a csirkét, és tegyük a serpenyőbe a megpucolt szeletekre vágott
hagymát, és pirítsuk meg. Rakjuk vissza a csirkét, adjuk hozzá a húslevest. Pároljuk néhány percig, majd adjuk hozzá a
sót, a bort, pár szem
borsot. Pirítsunk meg közben egy másik serpenyőben a
mandulát egy gerezd
fokhagymával egy evőkanál olajban. Utána törjük össze a
mandulát és keverjük el a
tojássárgákkal és az apróra vágott
petrezselyemmel. A masszát keverjük össze a sherryvel, és locsoljuk meg vele a csirkét. Végül adjuk hozzá még a felkockázott
sonkát, pároljuk még 30 percig, és tálalhatjuk is. 75 perc alatt elkészíthető.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>