A babot egy éjszakára beáztatjuk, a
sárgarépát és a kel
káposztát felcsíkozzuk, a
burgonyát és a
zellert felkockázzuk. A
fokhagymát összepréseljük, a vörös
hagymát pedig felaprózzuk. A
paradicsomok héját forró
víz alatt leszedjük, majd szeletekre vágjuk őket. A
szalonnát is felkockázzuk, majd olajban a zöldségekkel együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a
rizst, végül megszórjuk
bazsalikommal és
petrezselyemmel. Közben feltesszük főni a babot,
burgonyát, répát, kel
káposztát, és hozzáöntjük a zöldséges
rizst, amikor már félig megfőttek. Puhára főzzük, közben
sózzuk,
borsozzuk. Tálaláskor beleszórjuk a
parmezánt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>