Forraljunk vizet egy lábosban, és tegyük bele a velőt. Forraljuk pár percig, majd vegyük ki, és csöpögtessük le, tisztítsuk meg. Fogjunk egy serpenyőt, olvasszunk fel benne 2 dkg
vajat, és pitítsuk benne 10 percig a velőt. 10 perc elteltével vegyük ki a velőt, és tegyük bele a májat. Pirítsuk, majd
sózzuk meg. Fogjuk a hurkapálcákat, és ráhuzzuk a hozzávalókat. Készítsünk egy edénybe
tejmártást a
tejből, a maradék
vajból és a
lisztből. Mikor már kész, vegyük le a tűzről, és tegyük még bele a
sót, a reszelt
sajtot és a
tojás sárgáját. Keverjük jól össze, és forgassuk meg ebben a nyársakat. Tegyük őket egy tálra, hagyjuk hogy megszilárduljon kicsit a mártás rajtuk. Ezután a felvert
tojásfehérjében, majd zsemlemorzsában forgatjuk meg a nyársakat. Végül süssük ki őket forró olajban. 35 perc alatt elkészíthető.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>