A
lisztből 3
tojással, 2 tk.
cukorral és az olajjal tésztát gyúrunk. Folpackba tekerve 30 percig pihentetjük. A ricottát konyharuhába csavarjuk, és 30 percig hagyjuk lecsepegni. Amikor kész, összekeverjük a
tojással,
cukorral és őrölt
fahéjjal. A tésztát tésztagéppel vékonyra nyújtjuk. A tölteléket elosztjuk kanalanként a tészta egyik felén, majd ráhajtjuk a másik felét. A töltelék mentén összenyomkodjuk, és derelyevágóval raviolikat vágunk belőle. Sós
vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A
mandulát megpirítjuk, a
vajat megolvasztjuk, és a tésztát belekeverjük.
mandulával és
fahéjas
cukorral megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 25 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>