Szedjük a csirkét 4-6 darabra, majd főzzük
sós
vízben 3 órát. Magozzuk ki a
chilit, áztassuk egy órára meleg
vízbe. Vegyük ki a csirkét a léből, a levet tegyük félre.
Vágjuk be kereszt alakban a
paradicsomot, forrázzuk le, húzzuk le a héját, magozzuk ki, majd vagdaljuk apróra. Vágjuk apróra a beáztatott
chilit is. A
hagymát vágjuk négyfelé, a
fokhagymát félbe. Daráljuk le a földi
mogyorót és a
mandulát.
Turmixoljuk össze kevés
vízzel a
paradicsomot, a
chilit, a földi
mogyorót,
hagymát,
fokhagymát,
mandulát, kajszit és a
szezámmagot.
Forrósítsunk egy nagy serpenyőben olajat, majd pároljuk a pürét állandó keverés mellett pár percig. Fűszerezzük
sóval,
fahéjjal,
szegfűszeggel, és
oregánóval. Ha a massza túl sűrű, akkor öntsünk egy keveset a csirke levéből.
Tördeljük a
csokoládét a mártásba, majd oldjuk fel. Tegyük a darabolt csirkét a mártásba majd melegítsük fel. Közben többször fordítsuk meg.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>