Csirke bőrét fellazítjuk, kívül-belül meg
sózzuk. Zsemléket
tejbe áztatjuk. Apróra vágott
gombát egy kevés
zsírban megpároljuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a darált húst, kinyomkodott zsemléket,
tojásokat és a
petrezselyemzöldet. Összedolgozzuk, és a csirke bőre alá töltjük. Mindkét oldalát
zsírban átsütjük, majd kivesszük az edényből. Megpároljuk
zsírban a
hagymát, elkeverjük a
paprikával, felengedjük 2 dl
vízzel, visszatesszük a csirkét, és puhára pároljuk. Ha megpuhult, ráöntjük a
tejfölt, forrásig hevítjük. Csirkét kivesszük, feldaraboljuk, és ráöntjük a mártást.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>