hagymát a
zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a szeletelt
gombát, elkapart csirkemájat, zöldséget, és 10 percig pároljuk. Megszórjuk
liszttel, felengedjük 1,5 l
vízzel, fűszerezzük, és tárkonnyal, valamint
tárkonyecettel készre főzzük.
Táskához a tüdőt
sóval,
borssal,
babérlevéllel fűszerezett
vízben puhára főzzük, majd megdaráljuk. Megpirítjuk a
hagymát, hozzáadjuk a darált tüdőt, fűszerezzük. Ha a levet elfőtte, beleütünk egy
tojást, keverünk bele annyi morzsát, hogy kemény töltelék legyen.
lisztből egy
tojással és egy kevés
vízzel, kis
sóval tésztát gyúrunk, kerekre nyújtjuk. Egyik felére kis halmokat rakunk a tüdőből, ráborítjuk a tészta másik felét, lenyomkodjuk, és derelyevágóval felvágjuk. Kész levesbe főzzük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>