Tüdőt a zöldséggel, csonttal,
hagymával,
babérlevéllel
sós
vízben puhára főzzük. Elkészítjük a kukókát, (megmosott
tojáshéj, melynek csúcsosabb végéről egy kis kupakor vágunk le, itt kiengedjük a
tojást, és félretesszük a héjat).
Főtt tüdőt megdaráljuk, összekeverjük a rizzsel,
tojásokkal,
sóval és
petrezselyemzölddel. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a
tojáshéjakat, és mindegyik te
tejére egy vékony karika
burgonyát nyomunk. Fedő alatt főzzük. Miután a kukóka kiemelkedik, leszedjük a héját, eldobjuk a
burgonyát. Tölteléket tálba tesszük, levest
rántással sűrítjük, belekeverjük a
tejfölt, és a levest a kukókra merjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>