Hámozott
padlizsánt rudakra vágjuk,
sózzuk, egy órát állni hagyjuk.
vajban megpároljuk az összevágott
hagymát, darált húst, hozzáadjuk a szeletelt
paradicsomot,
borsot,
sót, majd 40 percig pároljuk. Miután félig kihűlt összekeverjük a
tojásfehérjével, és pár kanál morzsával.
padlizsánt olajban hirtelen aranybarnára sütjük.
Tűzálló tálat kikenünk
vajjal, morzsával megszórjuk, teszünk bele egy sor
padlizsánt, húst, majd a maradék
padlizsánt.
Lisztből,
vajból besamelt készítünk, reszelt
sajt kétharmadával, a
padlizsán te
tejére locsoljuk, ráreszeljük a maradék
sajtot, és 45 percig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>