A tököt meghámozzuk, és felkarikázzuk. A tüdőt egy fél
hagymával,
babérlevéllel és
sóval ízesített
vízben megfőzzük. Amikor kihűlt, megdaráljuk. A maradék
hagymát felaprítjuk,
zsíron megpirítjuk, majd rátesszük a tüdőt, fűszerezzük, és megpirítjuk.
1
tojást, a
tej felét és a
lisztet összekeverjük, majd a tökkarikákat belemártjuk, és
zsírban megsütjük.
Egy tepsit kikenünk, rétegezve beletesszünk egy sor tököt, majd a tüdő felét, újabb sor tököt, végül a tüdő másik felét, és a maradék tököt. A maradék
tejet és
tojást kikeverjük, rásimítjuk a tökre, meg
sózzuk, majd megsütjük.
Paprikás mártással tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>