Burgundi marha - Franciaország receptHány személyre:
» 5 szelet húsos
szalonna» 78,5 dkg pörköltnek való hús
» 5 evőkanál (75 ml) főzőolaj
» 2 vörös
hagyma (apróra vágva)
» 6 dl vörösbor
» 1 gerezd zúzott
fokhagyma (elhagyható)
» 1 evőkanál (5 ml) szárított vegyes zöldfűszer
»
só»
bors» 17,5 dkg
gomba» 4 dkg
vaj» apróra vágott
petrezselyem
Vágja fel a húst és a
szalonnát 2,5 cm-es darabokra. Hevítsen fel 4 evőkanál (60 ml) olajat a nyitott fazékban és pirítsa meg benne a húst és a
szalonnát. Adja hozzá a vörös
hagymát és szórja meg
liszttel. Keverje el és hagyja még egy pillanatig pirulni. Öntse rá a vörösbort. Tegye bele a zúzott
fokhagymát, a vegyes
zöldfűszereket és a fűszereket. Zárja le a fedőt és melegítse, amíg a nyomás kialakul. Főzze 35 percig, majd gyorsan engedje ki a gőzt. Miközben a ragu fő, mossa meg és szeletelje fel a
gombát. Melegítse fel az olajat és a
vajat, és süsse a
gombát körülbelül 3 percig, majd csepegtesse le róla a zsiradékot. Tálalás előtt keverje az ételbe a
gombát. Sűrítse be a ragut egy kevés
vízben elkevert 3 evőkanálnyi (45 ml) kukorica
liszttel. Díszítésként szórja meg a ragut apróra vágott
petrezselyemmel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>