A halat a halászlékockával 20-25 percig főzzük. Utána szedjük ki, és hidegen, a mártással tálaljuk.
A mártáshoz a tojássárgáját a vajjal kikeverjük, be
A sütőport és a sót elkeverjük a liszttel. A tojást a cukorral, vajjal és mézzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a citromhéjat. Alaposan összekeverj
A narancsokat meghámozzuk, és felkockázzuk, majd a többi hozzávalóval összeforgatjuk.
Behűtve, tejszínhabbal tálaljuk.
A padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk, majd olajban megsütjük. Kiszedjük, és hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát, sót és a tejfölt.
Jól behűtve, sa
A lobogó tejbe belekeverjük a rizst, és megsózzuk. Lassú tűzön fél órát főzzük. Hozzáadjuk a mazsolát, cukrot, és tejszínt, és még kb. negyed órát fő
A padlizsánt meghámozzuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk, majd ezeket félbevágjuk. Megsózzuk, és fél órát pihentetjük. Utána leszárítjuk, és olajban megsütj
A sárgarépát felkockázzuk, a hagymát negyedekre vágjuk, majd olajon megpároljuk őket.
A levest felforrósítjuk, beletesszük a fűszereket, majd a zöldségeke
A hagymát felaprítjuk, majd összekeverjük a sóval, borssal, paprikával és az olajjal. Beletesszük a felkockázott húst, majd 1 napig állni hagyjuk.
Utána fel
Ugrás a lap tetejére >>