A káposztát megmossuk, és felaprítjuk. A hagymát is felaprítjuk, majd olajon megpároljuk, hozzádjuk a káposztát, és megpirítjuk. Rászórjuk a lisztet, és m
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk. Utána a megtisztított zöldséggel sós vízben megfőzzük. Babérlevéllel ízesítjük.
A lisztet elkeverjük a tejföllel,
A zsírból, lisztből és paprikából rántást készítünk. A káposztát kinyomkodjuk, hozzáadjuk a rántáshoz, és 2 l vizzel felengedjük.
Megfőzzük a csülk
A lisztből és 5 dkg zsírból barnára pirított rántást készítünk, ezután hozzáadjuk a köménymagot és kissé tovább pirítjuk. Majd ezt másfél liter hideg
Bográcsban paprikás szalonnát és hagymát pirítunk. Pirospaprikát és lisztet szórunk bele, majd felöntjük vízzel és beletesszük az előző nap beáztatott ba
A káposztát kimossuk, majd egy lábosba tesszük, és felöntjük egy liter vízzel. Beletesszük a felkarikázott debrecenit, a csülköt és a felkockázott szalonná
Darabolás után abároljuk 10 percig tiszta vízben. Majd feltesszük főni fokhagymával, sóval és babérlevéllel. Mikor félig puha, hozzáadjuk a feldarabolt krump
A felmelegített vajra szórjuk a lisztet, majd a rántásra öntünk egy liter vizet, és csomómentesre keverjük. Forrástól számított 10 percig főzzük, majd sóz
Ugrás a lap tetejére >>