A csicseribor
sót 7 órán keresztül
vízben ásztatjuk, majd megmossuk. 2 liter
vízben felrakjuk a csirkeaprólékokat főzni, addig amíg fel nem forr. A te
tején keletkező habot szűrőkanállal leszedjük. Hozzáadjuk a vörös
hagymát, a felszeletelt
zellert, a pórét, és darabokra vágott
sárgarépát.
sóval,
borssal,
szegfűszeggel,
fahéjjal és
petrezselyemzöldjével fűszerezzük, 2 órán keresztül főzzük. Külön edényben megfőzzük a
rizst és a csicseribor
sót majd lecsöpögtetjük őket. Leszűrjük a levest, a
tojássárgájával és a
lisztel kikevert
joghurtot, a
rizst, és a csicseribor
sót hozzáadjuk. Öt percig hagyjuk, hogy forrjon, majd mélytányérba merjük.
A te
tejét szórjuk meg
vajban párolt
mentalevelekkel, és külön tálban tálaljuk a csontról leszedett húst.
Elkészítési idő: 2 óra, 30 perc + 7 óra ásztatás
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>