A póré
hagymát tisztísuk meg, és hosszában vágjuk négyfelé. Mossuk meg, és vágjuk apróra. A pasztinákot pucoljuk meg, és vágjuk kis kockákra. A szár
zellert vékonyan szeleteljük fel. A vizet forraljuk fel, majd húzzuk le a tűzről, tegyük bele a leveskockát, és keverjük habverővel, amíg feloldódik. Tegyük félre. A
vajat olvasszuk fel egy lábosban, tegyük bele a póré
hagymát, a pasztinákot, és a szár
zellert. Fedjük le, és 10 percig kis lángon pároljuk. Öntsük bele a levest és a
tejet. Sózzuk,
borsozzuk és
szerecsendióval ízesítsük. Keverjük össze, és lassú tűzőn fedő nélkül főzzük 25 percig. Turmixoljuk össze, és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt szórjuk meg az apróra vágott
zöldfűszerekkel. Öntsük bele a
tejszínt, és tálaljuk.
Előkészület: 20 perc, főzési idő: 35 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>