A
szalonnát felkockázzuk,
zsírját kisütjük, majd kiszedjük. A
zsírjához hozzáadjuk a többi
zsírt, majd rátesszük a felkockázott
gombát, és megpároljuk.
sózzuk,
borsozzuk, és
petrezselyemzölddel ízesítjük. Hozzáöntjük a csontlét, majd világos
rántást készítünk, és a léhez keverjük. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, a
szalonnát, majd puhára főzzük. Végül hozzáadjuk a
tejfölt.
A levesbetéthez a
hagymát felaprítjuk, majd megfuttatjuk a
vajon. Rátesszük a kétszer megdarált húst,
sóval,
borssal ízesítjük, hozzáadunk 2
tojást, majd sűrűre főzzük. A másik
tojást összedolgozzuk a
liszttel,
sóval ízesítjük, majd kinyújtjuk. A felére kis húshalmokat teszünk, egymástól 5 cm-re. Körben bekenjük a felvert
tojássárgájával, ráhajtjuk a tésztát, lenyomkodjuk, majd a töltelékhalmok között elvágjuk. A derelyéket kifőzzük, majd a leveshez adjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>