A
zellert, sárga- és fehérrépát megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a borjúcsontot és a babérlevelet, 3 l
vízzel felengedjük, majd 2 órát főzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a megtisztított csirkét, és megfőzzük. Utána kiszedjük, és darabokra vágjuk. A levét leszűrjük, majd a felét a
lencséhez adjuk, és puhára főzzük benne. A másik felét a
rizshez adjuk, és megpároljuk benne. Amikor kész, leszűrjük, a levét pedig a
lencséhez öntjük. A
gombát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd
sóval,
borssal ízesítjük, és forró
zsíron puhára pároljuk. A
tojássárgáját kikeverjük a
tejföllel, rátesszük a húst, a
rizst és a
gombát, majd rámerjük a levest.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>