A húst csontozzuk ki, húzzuk le a bőrt, és a húst vágjuk apróra. A wokban hevítsük fel az olajat, és a húst pirítsuk meg kis adagokban. Vegyük ki, és tartsuk melegen. A csilit vágjuk félbe, magozzuk ki, a csöveket folyó
víz alatt mossuk meg, és vágjuk ki a csíkokat. A
fokhagymát és a
hagymát pucoljuk meg, és vágjuk szeletekre. A csili és a kétféle
hagymát keverjük bele a halszószba, és a serpenyőben maradt olajon süssük 3-4 percig. A
gombát tisztítsuk meg, vágjuk apróra, és adjuk a zöldségekhez. Öntsük fel a csiliszósszal, a
kókusztejjel és a kacsaalaplével, majd tegyük bele a húst. Lassú tűzőn főzzük 6-7 percig. A
bazsalikomot mossuk meg, és vágjuk csíkokra. Adjuk a leveshez, és főzzük 2 percig. Merjük a levest tálkákba, és tálaljuk.
Elkészítési idő: 25 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>