Szeljük nagy darabokra a
paprikákat, pirítsuk kormosra, majd tegyük egy zacskóba fél órára. Ezután könnyen le tudjuk szedni a héját.
Forraljunk vizet és tegyük bele a hosszában felvágott póré
hagymát pár percre, majd átmossuk hideg
vízzel. Folpackot teszünk egy tepsibe és erre rétegezzük a póré
hagymát.
A krém
sajtot, a kecske
sajtot, a
mogyoróhagymát és a zöld fűszereket forgassuk össze. Sóval és
borssal ízesítjük.
Tegyük hideg
vízbe a
zselatint és 20 másodpercig közepes lángon hevítsük, ezt és a
tejszínt a
sajtos masszához öntjük. Ennek az egyharmadát kanalazzuk a tepsibe és rétegezzük a
paprikákkal. Erre is öntsünk a
sajtos masszából és rakjunk rá szintén
paprikát. A fennmaradó keveréket oszlassuk el rajta és hajtsuk rá a kilógó póré
hagymát. Fél napig hűtött helyen tároljuk. Majd szeljük fel és az öntettel tálaljuk.
Az öntet elkészítése: a
paradicsomot, az
uborkát és az olívát felszeljük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan összekeverjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>