Az
ecetet 5 deci
vízbe öntjük, felforraljuk, majd beletesszük a csontot és a húst. Néhány percig így forraljuk, majd az egészet leszűrjük. A felkockázott
szalonna zsírját kiolvasztjuk, ezen megpirítjuk a felszeletelt
hagymát, a húst és a csontot. Felöntjük 2 liter
vízzel, beletesszük a
chilit, a
borókabogyót, a babérlevelet és a szemes
borsot. Sózzuk,
borsozzuk, majd másfél órát főzzük. Ekkor tesszük bele a felcsíkozott zöldségeket, és további fél órát pároljuk. A csontot eltávolítjuk, a húst felszeleteljük, egy tálba tesszük, és meglocsoljuk a Madeirával. A levest leszűrjük, 1,25 litert félreteszünk belőle. A
lisztből és a
vajból
rántást csinálunk, felöntjük a levessel, majd a fűszerekkel ízesítjük. Beletesszük a pürésített zöldségeket, a felszeletelt
gombát és a bort. Sózzuk, a
borsokkal ízesítjük, majd visszarakjuk a húst is. 10 percet főzzük, majd kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>