A
szalonnát felaprózzuk, majd egy lábosban kiolvasztjuk a
zsírját, és ekkor hozzáadjuk a
lisztet, amit a
zsírban megpirítunk. Mikor megpirult, levesszük a tűzről, és a megtisztított, lereszelt vörös
hagymát, a törött
borsot és az ételízesítőt beleszórjuk, illetve egy liter vizet öntünk hozzá, és így felforraljuk, majd tovább főzzük. Eközben a
krumplit megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük. A
krumplihoz hozzáadjuk a
lisztet és a habosra felvert
tojást,
sóval ízesítjük. A tésztát a levesbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg a felszínre nem jönnek. Ekkor kevés levet egy tálba merünk, hozzáadjuk a
tejföl és a felaprózott kaprot, majd visszaöntjük a levesbe, és kevés cukrot adunk hozzá. Végül tálalás előtt kb. 10 percig állni hagyjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>