A forró olajba szórunk két ek.
lisztet, és megpirítjuk. Közben a vörös
hagymát megtisztítjuk, felaprózzuk, majd a pirított
liszthez adjuk a piros arannyal és két deci
vízzel együtt. A zöldségeket megtisztítjuk, karikákra vágjuk a kolbásszal együtt, majd ezt is a lábosba tesszük. Rászórjuk a
borsot, és további egy liter vizet adunk hozzá. Miközben így főzzük, a
burgonyát is megfőzzük, majd összetörjük, és a maradék
liszttel illetve a
zsírral összegyúrjuk. Ebből kis gombócokat formázunk, és a levesbe tesszük őket. Végül a felaprított petrezselymet is beleszórjuk, és addig főzzük, amíg a gombócok a leves te
tejére nem jönnek. Ekkor már tálalhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>