Édes- savanyú sertés receptHány személyre: 6 személyre
» 400 g kockára vágott,sovány sertéshús
» egy csipet
só» 0.5 teáskanál őrölt fekete
bors» 2 evőkanál száraz sherry
» 1 lágyan felvert
tojás» 4 evőkanál
kukoricakeményítő» étolaj a sütéshez
» A mártáshoz:
» 0.5 egyforma méretü csíkokra vágott
sárgarépa» 1 kicsi zöld
paprika» 4 feldarabolt új
hagyma» 1 frissen magozott és apritott
chilipaprika
Készítsd elő a zöldségeket a mártáshoz.A
paprikákat csutkázd- magozd ki, vágd vékony karikákra és vágd félbe a karikákat is.A húst tedd edénybe,
sózd,
borsozd, öntsd rá a sherryt, és fél órát pácold.Egy zacskóba helyezd a keményítőt és a hús kockákat.Rázd össze, aztán forgasd a
tojásba és ismét a keményítőbe.Előmelegített wokban, vagy serpenyőben forrósíts fel egy kicsi olajat, süsd meg benne a húst , addig süsd amíg aranybarna lesz.Papírtörlőn csöpögtesd le és tedd félre.2 evőkanál olajat hagyj a serpenyőben, forrósítsd fel tedd bele az új
hagymát,
paprikát,
chilit,
fokhagymát, valamint a
gyömbért és rázogatva dobálva süsd 2 percig.A
paradicsomszószt vagy pürét keverd össze a
szójaszósszal,
mézzel, keményítővel, az
ananász konzerv levével.Ha sima öntsd a wokba keverd még besűrűsödik.(Ha sűrű lett vizel hígíthatod) Keverd bele a húst, és a lecsöpögtetett
ananász darabokat, melegítés után tálalhatod.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>