A húst kicsit kiklopfoljuk, és a széleit bevagdossuk. Meg
sózzuk majd
lisztbe forgatjuk. Az olaj felét felforrósítjuk, majd beletesszük a húst. Addig pirítjuk mindkét felét amíg kifehéredik. Utána hozzáöntjük a vizet, lefedjük, és megpároljuk. Ha elfőné a levét, mielőtt megpuhulna, kis vizet öntünk hozzá. A
gombát felszeleteljük. A
hagymát apróra vágjuk, és a maradék olajra tesszük. Összefonnyasztjuk,
sóval,
borssal megszórjuk, majd hozzáadjuk a
gombát. Lefedjük, és saját levében megpároljuk, majd
zsírjára sütjük.
A
lisztet a
tejföllel és fél dl
vízzel kikeverjük. A húst kiszedjük a levéből, majd a lébe belekeverjük a
tejfölös öntetet, és állandó keverés mellett felforraljuk. Ha túl sűrű, kis vizet teszünk bele. A
gomba felét hozzáadjuk, és újra felforraljuk. A
gombamártást a hússzeletekre öntjük, és a maradék
gombával díszítjük. Bármilyen köret jó hozzá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>