Negyedeljük fel a fügét, tisztítsuk meg és aprózzuk fel a csili
paprikát. A cukrot karamellizáljuk a
vajban; ezzel a mázzal vonjuk be a fügét, miközben kevergetjük. Az
ecettel, a vörösborral és a cherry-vel felöntjük, majd hozzákeverjük a
rozmaringot, a csilit és a
mézespuszedli-morzsát. 3 percig forraljuk, majd beletesszük a filézett
narancsot, és ha akarunk, akkor egy kevés
sót.
A hússzeleteket
sóval,
borssal ízesítjük, majd megforgatjuk
lisztben,
tojásban, végül pedig a müzliben.
Felolvasztott
vajban mindkét oldalát 5-5 percig sütjük. A húsokat a mártással tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 40 perc (+párolás és sütés)
kb. 612 kcal/2570 kJ/adag
39 g fehérje, 15 g
zsír, 72 g szénhidrát
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>