Pucoljuk meg és aprítsuk fel a
hagymát. Petrezselymet vágjuk apróra. Gyúrjuk össze a darált húst, a
hagyma felét, a
tabascot, a
tojássárgáját, a zsemlemorzsát, a petrezselymet és a
mustárt. Ízesítsük
sóval,
borssal.
Csepegtessük le a juh
sajtot, és vágjuk 12 kockára. Adjuk a húskeverékhez és formáljunk 12 gombócot.
Forrósítsuk fel egy serpenyőben az olajat, és süssük a gombócokat 5 percig, majd mérsékeljük a hőmérsékletet, és süssük további 10 percig.
A
menta leveleit tépjük le. Reszeljük le a
lime héját, majd facsarjuk ki a levét. Olvasszuk fel a
vajat egy fazékban, és a maradék
hagymát dinszteljük üvegesre benne. Adjuk hozzá a bor
sót, 200 ml vizet és zöldséglevet, majd keverjük össze, és forraljuk fel. Lefedve főzzük 5 percig.
A bor
sót szűrjük le, és tegyük félre a levét. Adjuk hozzá a
lime levét és héját, a
mentát és 5 evőkanál bor
sólevet. Botmixerrel pürésítsük össze a bor
sót, és ízesítsük
sóval,
borssal.
Rendezzük el a gombócokat és tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>