A felhevített
vaj felén pároljuk üvegesre az összevágott
hagymát, majd keverjük hozzá a felkarikázott répát, a
petrezselyem felét, a kakukkfüvet, egy zúzott
fokhagymát és a felaprított
zellert. Pirítsuk néhány percig, majd engedjük fel az
ecettel és fél liter forró
vízzel. Ízsítsük
szerecsendióval,
szegfűszeggel,
sóval és
borssal, majd szűrjük le és a lébe rakjuk bele a kicsontozott húst. Hagyjuk benne egy fél napig állni.
Ezután a húst csöpögtessük le, szórjuk meg
sóval, valamint
borssal, helyezzük egy sütőedénybe, öntsünk alá egy kis vizet és tegyük sülni előmelegített sütőbe.
A maradék
vajon futtassuk meg a felaprított
fokhagymát, majd dolgozzuk hozzá az összevágott
mogyoróhagymát, a
lisztet és a maradék petrezselymet. Pirítsuk 2 percig, majd locsoljuk rá a bort, a levest és 4 deci páclevet. Fűszerezzük
szerecsendióval,
szegfűszeggel,
kakukkfűvel, babérral,
sóval és
borssal. Három negyed óra alatt készre főzzük. A végén keverjük bele a
kapribogyót is. Ezt a szószt kínáljuk a hús mellé.
A megpucolt
krumplikat fűszerezzük
sóval, valamint
borssal, locsoljuk meg olajjal és tegyük a hús mellé. Háromnegyed óra alatt pirulnak meg.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>