A húst felszeleteljük, majd egy lábosba tesszük, felöntjük egy liter
sós
vízzel, és főzni kezdjük. Hozzáadjuk az elnegyedelt
hagymát, a
fokhagymát, a
chilit és a babérlevelet, majd forrástól számított 2 órán keresztül főzzük. Ekkor a húst tálra tesszük, a levest pedig leszűrjük, és fél litert félre teszünk. A
vajból és a
lisztből
rántást csinálunk, felöntjük a levessel, majd forrástól számított 10 perc után hozzáadjuk a Madeirát és a bort,
sózzuk,
borsozzuk. Ezután két kanál olvasztott
vajra szórjuk a cukrot, megpirítjuk, majd felöntjük egy deci levessel, és csak ekkor adjuk hozzá a
hagymát.
sózzuk, így puhára pároljuk, majd a húst ezzel és a
pecsenyelével kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>