Tisztítsuk meg a húst, kockázzuk fel és adjunk hozzá bőven vizet. A forrástól számított negyed óráig pároljuk. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt répát és
hagymát, a póré
hagymát és a zöldfűszert. Ízesítsük
szegfűszeggel,
sóval és
borssal. Takarékon 1,5 óráig pároljuk, majd szűrjük le és emeljük ki belőle a zöldségeket.
A kis
hagymákat és a
gombát pucoljuk meg és öntsük fel
vízzel. Dolgozzuk bele a porcukrot, 30 g
vajat és facsarjuk rá a
citrom levét. Pároljuk 20 percen keresztül takarékon.
A maradék
vajon futtassuk meg a
lisztet, majd adjuk hozzá a hús főzőlevét, a
tejszínt és a
tojássárgáját. Ezután dolgozzuk bele a húst, a
gombát és a
hagymát. Nem kell felfőzni, de melegen tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>