» 1 kis fej lilahagyma, összevágva » 2 gerezd fokhagyma, összevágva » 2 nagy piros csili, kimagozva és durvára vágva » 2 ek. finomra vágott korianderzöld » 600 g darált bárányhús » fél csésze friss kenyérmorzsa » 1 nagy tojás, felverve » 1 tk. őrölt római kömény, és őrölt koriander » 1 tk. só, fél tk. őrölt fahéj » 1/4 tk. frissen őrölt fekete bors » 2 ek. extra szűz olívaolaj » 4 hamburgerzsemle, kettévágva » 1,5 csésze endíviasaláta » 1 kis fej lilhagyma, karikára vágva » 1,5 csésze paradicsom-és sültpaprika salsa
Robotgépben dolgozzuk össze a hagymát, a fokhagymát, a csilit és a koriandert. Tegyük hozzá a húst, a morzsát, a tojást, a római köményt, a koriandert, a sót, a fahéjat és a borsot. Keverjük jól össze. Formáljunk belőle 4 húspogácsát, fedjük le őket, és tegyük 1 órára a hűtőbe. Melegítsünk elő egy sütőlemezt a grillsütőn, locsoljuk meg olajjal, és süssük meg a pogácsákat. A zsemléket is süssük meg egy kicsit.
A szemlék aljára helyezzünk salátát, hagymát, rá a húst, és egy nagy kanál salsát. Helyezzük rá a zsemle tetejét, és melegen tálaljuk.
Előkészület: 20 perc.
Sütési idő: 8-10 perc.
Nehézségi fok: 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom