Paprikás-mozzarellás minipizza kapribogyóval és fenyőmaggal receptHány személyre:
» Tésztához:
» 20 dkg
liszt» 1 kiskanál szárított élesztő
» 1/2 kiskanál
só» 1 dl meleg
víz» 1 evőkanál
olívaolaj» Feltéthez:
» 2 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
» 2 kiskanál
kapribogyó (leöblítve, lecsöpögtetve)
» 1 evőkanál fenyőmag
» 2 evőkanál
olívaolaj» 2 piros színű
paprika» 1 marék
bazsalikom» 1 kiskanál balzsam
ecet» 20 dkg
mozzarella (lecsöpögtetve és vékonyra szeletelve)
»
só,
bors» 2 marék rukkola
Egy tálba szórjuk bele a
lisztet, a
sót és az élesztőt, majd a közepére készítsünk egy kis mélyedést. Ebbe az üregbe tesszük bele az olajat és a vizet, majd az egészből tésztát gyúrunk.
liszttel megszórt deszkán 10 percig dagasztjuk, majd egy olajjal kikent tálban lefedve 60 percig keltetjük. Ezt követően 8 kis pizzalapokat készítünk belőle. Egy serpenyőben pároljuk meg a
fokhagymát és a
paprikát kevés olajjal, majd ezt átöntjük egy turmixgépbe és a
bazsalikommal, a balzsam
ecettel és a fűszerekkel simára mixeljük. Ezzel kenjük meg a tésztákat, majd befedjük őket a magokkal, a kaproibogyóval és a
sajttal, és meg is szórjuk még
borssal. Előmelegített sütőben, magas hőmérsékleten 10 perc alatt készre sütjük. Végül a rukkolával díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>