A paradicsmot mártsuk hirtelen lobogó
vízbe, húzzuk le a héját, magozzuk ki és kockázzuk fel.
Az összevágott
hagymát pároljuk üvegesre az
olívaolajon, majd dolgozzuk hozzá a zúzott
fokhagymát és a húst. Jól pirítsuk meg, ezután pedig adjuk hozzá a
paradicsomot, a felszeletelt
gombát és a felaprított petrezselymet. Fűszerezzük
sóval és
borssal. Locsoljuk rá a levest és pároljuk negyed óráig.
Forgassuk meg a felkarikázott
padlizsánt a
lisztben és az
olívaolajon süssük aranybarnára mindkét oldalát.
A húsos keveréket halmozzuk egy olajjal kikent sütőedénybe, helyezzük rá a
padlizsánt és hintsük meg a zsemlemorzsával, valamint a
sajttal. Előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>