Spagetti torta receptHány személyre: 8 fő
» Hozzávalók a tésztához:
» 3
tojás fehérje
» 1 csipet
só» 10 dkg
cukor» 3
tojás sárgája
» 1 csomag hagyományos főzős vanília puding
» 6 dkg
liszt» 1 csomag sütőpor
» Hozzávalók a krémhez:
» 500 ml
tejszín
» 25 dkg sovány túró
» 1 csomag Aranka főzés nélküli vaníliás pudingpor
» 1 csomag habfixáló
» Hozzávalók a díszítéshez:
» 1 db barack befőtt
»
eperszósz vagy
eperlekvár
» reszelt fehér
csokoládé
A tésztához a
tojásfehérjét a
sóval keményre habbá felverjük, a
tojássárgáját a
cukorral habosra keverjük.
A felvert fehérjét és a cukros sárgáját összekeverjük, óvatosan hozzákeverjük a
liszttel összekevert pudingport és sütőport.
A tésztát egy ki
vajazott (28 cm-es) formába öntjük és 200 fokon (al
só-felső melegítéssel) megsütjük 15 perc alatt.
A tésztát a formában hagyjuk kihűlni!
A
tejszínt a habfixálóval elkezdjük felverni, kb. féltávnál hozzákeverjük az Aranka pudingport és jó kemény habbá verjük.
A sovány túrót óvatosan belekeverjük. Egy kis adaggal megkenjük a már kihűlt tésztát. Erre rakjuk rá a vékony szeletekre felvágott barack befőttet.
A maradék krémet hagyományos
krumplinyomó (vagy türelmesebb, kitartóbb háziasszonyok habzsák) segítségével a barackos rétegre nyomjuk.
Az
eperszószt vagy a kissé felmelegített
eperlekvárt "rányomjuk" a krémre, mintha az lenne a
ketchup, a végén pedig ráreszeljük a
sajtnak álcázott fehér
csokoládét.
Jó étvágyat hozzá!
Szerző:
Jenei Ági Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>