Először a pástétom tésztát készítjük el, 1 nappal a töltelék készítése előtt. A hozzávalók a következők:
- 25 dkg
liszt
- 12 dkg
vaj
- 1
tojás
- 0.5 dkg
só
- 1 dl
víz
Félézzük ki a nyúlgerincet,
sóval,
borssal ízesítsük, és félkészre süssük meg. A gerinc filét vegyük körbe a
szalonna szeletekkel.
konyakos pástétom fűszeres lével locsoljuk meg, az apró darabokra vágott füstölt
szalonna felét, a
sonkát, a
libamájat. Daráljuk le a
szalonnát, sertés húst, nyúl húst, keverjünk hozzá 2 db
tojást, és passzírozzuk le. Adjuk hozzá a megmaradt
konyakot,
sózzuk, fűszerezzük, és jól keverjük el. Tetszőleges formába nyújtsuk ki a pástétom tésztát, rakjuk bele a
szalonna szeleteket, erre a húspüré jöjjön, hogy a nyúlfilé középre kerülhessen. Az egészet 2 oldalról szórjuk meg a
gomba,
szalonna,
sonka,
libamáj darabkákkal, és egy kis húspürével. A forma te
tejét szintén a vékonyra nyújtott tésztával fedjük le, te
tejét néhány helyen lyukasztgassuk ki, hogy a gőz, sütés közben szabadon távozhasson. A tészta te
tejét kenjük meg
tojással, hogy sütés közben szép színe legyen, és jó 80 percig süssük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>