A
cukkinit és a répát karikázzuk fel, a
spenótot pedig öblítsük át, majd csöpögtessük le. Ezután
sós lobogó
vízben külön pároljuk puhára a zöldségeket. A répát 20 percig, a másik két hozzávalót csak 2-3 percig. Ezután hideg
vízzel hűtsük le őket. A zöldségeket botmixerrel, külön turmixoljuk simára. Majd a répamasszát alaposan dolgozzuk össze a
tejszínnel, a zsemlemorzsával, a
tojásokkal és a metélő
hagymával. Szerecsendióval,
sóval és
borssal fűszerezzük. A másik két zöldségpürét külön ugyanígy készítsünk el. Ezután egy ki
vajazott tűzálló tálba kanalazzuk külön-külön a zöldségmasszákat. Előmelegített sütőben letakarva háromnegyed óra alatt készre sütjük. Ha kihűlt tálalás előtt egy napig hagyjuk a hűtőben.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>