Grillezett nizzai tonhal receptHány személyre: 4 személyre
» 0,5 dl vörösbor
ecet» 2 evőkanál aprított
mogyoróhagyma» 1 evőkanál dijoni
mustár» 1 nagy gerezd
fokhagyma, zúzva
» 1 kiskanál szardellakrém
» 1,5 dl extra szűz
olívaolaj» finom tengeri
só és frissen őrölt fekete
bors, ízlés szerint
» 4 friss
tonhalsteak, 2,5 cm vastag darabokra
» vágva, leöblítve és megszárítva
» 30 dkg ceruzabab, megtisztítva frissen vagy mélyhűtve
» 45 dkg koktél- vagy szőlő
paradicsom » 3 nagy főtt
tojás, megtisztítva és elnegyedelve
» 20 dkg
sós lében vagy olajban eltett nizzai olívabogyó
» 45 dkg vegyes
salátalevél, a tálaláshoz
» 1,5 evőkanál finomra aprított
bazsalikom, a díszítéshez
A grillen forró tüzet gyújtunk. A zöldbabot roppanósra pároljuk. Vinaigrette-hez a vörösbor
ecetet, a
mogyoróhagymát, a
mustárt, a
fokhagymát, a szardellakrémet, az
olívaolajat kézi habverővel felverjük,
sózzuk,
borsozzuk. az öntetet a halra kenjük, és oldalanként 2 percig
angolosra sütjük. A
salátaleveleket a tányérokon elrendezzük, a halat rátesszük, és
bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>