» 12 friss konyhakész szardínia » 3 ek. olívaolaj » 1 narancs finomra reszelt héja » só és bors » A körethez: » 4 nagy narancs » 1 csokor apróra vágott zöldhagyma » 1-2 kimagozott, apróra vágott piros chili » 3 ek. összevágott friss kapor » 2 ek. lecsepegtetett kapribogyó » 1-2 ek. olívaolaj
Készítsünk páclevet az olajból, a narancshéjból, sóból és borsból. Vágjuk be a szardíniákat és alaposan kenjük be a páccal, majd fél óráig hagyjuk így állni.
A köret elkészítése:
Vágjuk apró darabokra a narancsot és adjuk hozzá a zöldhagymát, a chilit, kaprot, kapribogyót és az olajat, majd alaposan keverjük össze.
Előmelegített grillen pár percig süssük a halakat, közben kenegessük meg a páclével, míg sötét barna nem lesz.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom