» 2 nagy mogyoróhagyma » 1 kiskanál szárított tárkony » 3 dkg olasz petrezselyem, finomra aprítva » 1 kiskanál tárkonyecet » 8 repülőhal-. tilápia-,tenyésztettharcsa- vagy » nyelvhalfilé, leöblítve és megszárítva » (egyenként 18 dkg) » finom tengeri só és őrölt fekete bors, ízlés szerint » olaj, a sütéshez » 2 nagy tojás, felverve » 10 dkg finom, száraz kenyérmorzsa » zöldcitromgerezdek, a díszítéshez
A mogyoróhagymát, a tárkonyt, a petrezselymet és a tárkonyecetet turmixgépben összekeverjük, és pépesítjük. A halat sózzuk és borsozzuk, majd a húsos oldalát megkenjük a pürével. Lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. Egy serpenyőben olajat melegítünk. Amikor az olaj elég forró, a halat tojásba mártjuk, majd kenyérmorzsába, és a forró olajban 6 perc alatt aranybarnára sütjük. Zöldcitromgerezdekkel kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom