Thai halas-zöldséges tekercs receptHány személyre: 8 személyre
» 0,5 dl
szójaszósz
» 1 evőkanál
méz» 1 kiskanál pirítottszezám-olaj
» fél kiskanál fekete
szezámmag» 1 gerezd
fokhagyma, összevágva
» 5 dkg rizpélca
» 30 dkg főtt hal
» 0,5 dl ízesítés nélküli
rizsbor
ecet» 1,5 kiskanál reszelt, friss
gyömbér» 5 dkg reszelt
sárgarépa» 3 dkg aprított friss
menta» 2 új
hagyma, vékonyra szeletelve
» 8
rizspapír, csomagolni
» 10 dkg római
saláta, falatnyira tépkedve
Egy tálban a
szójaszószt, a
mézet, a szezámolajat és s
fokhagymát összekeverjük. A
rizspálcákat forró
vízben lefedve 2-3 perig főzzük, majd leszűrjük és hideg
vízzel leöblítjük. A halat, az
ecetet és a
gyömbért egy tálban összeforgatjuk. A
sárgarépát, as
mentát, és az új
hagymát is egy tálban összekeverjük. Egy
rizspapírlapot egy lapos tál meleg
vízbe merítjük. Majd két nedves konyha közé fektetjük, 3-4 percig állni hagyjuk. A
rizspapírt sima felületre fektetjük, a
salátát, a
rizspálcákat, és a hal- és
sárgarépás keveréket rétegezve rátesszük, és óvatosan felhengereljük. Az oldalát, ahogy haladunk behajtjuk. Félbevágva, mártogatóssal kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>