A halat megtisztítjuk, lebőrözzük, kiszálkázzuk és ledaráljuk, majd jól összeforgatjuk a
tojással, a
tejszínnel és a zabpehellyel. A felvágott
petrezselyemmel,
sóval és
borssal ízesítjük. Ebből egy kis idő után gömböket formálunk.
A mártás elkészítése:
A
vajon a
hagymát üvegesre pároljuk, majd beletesszük a
gombát 5-8 percre. Ezután rászórjuk a
lisztet, megkeverjük és végül hozzáadjuk a
tejszínt és a
tejfölt. A mártás fűszereivel ízesítjük.
sós vizet forralunk és ebben egy fél óra alatt elkészítjük a halgombócokat. Miután elkészült leöntjük a vizet, kiszedjük a gombócokat egy tálra és lelocsoljuk a
gombamártással.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>