A halcsontot felengedjük bő
vízzel és háromnegyed óráig takarékon főzzük, közben
sóval ízesítjük.
A
hagymát, a
gombát, a
paradicsomot és a
paprikákat felszeleteljük. Először a
hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzá adagoljuk a
gombát,
paprikát,
paradicsomot, kis szünetekkel és ebben a sorrendben. A
tejfölt összedolgozzuk a
liszttel és egy kis
vízzel, majd a
gombához adjuk, piros
paprikával ízesítjük.
Átszűrjük a hallevet és hozzáöntjük a
gombás szószhoz, így főzzük néhány percig.
Gombócok elkészítése:
A
pontyfilét megmossuk, lehúzzuk a bőrét, kiszálkázzuk és ledaráljuk. Hozzáadjuk a keményítőt,
sót,
borsot, felszeletelt petrezselymet és a felvert
tojásfehérjét, majd ezeket alaposan átforgatjuk. Néhány centis golyókat képezünk és pár percig a hallevesben megfőzzük.
A galuska elkészítése:
Jól összekeverjük a
tojást a
liszttel,
sóval és egy kis
vízzel. Az így megkapott tésztát a levesbe kanalazzuk és 2 percig főzzük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>