A felaprózott
hagymákhoz keverjük a bort, az olajat, majd ebbe pácoljuk 4-5 órát a
pisztrángot. Eközben a
lisztből,
tojásból, egy kanál
vízből,
sóból,
zsírból tésztát gyúrunk, és szintén 4-5 órát állni hagyjuk. A ledarált nyelvhalat összekeverjük 2
tojássárgájával, a
kaporral, morzsával,
citromhéjjal,
vajjal,
tejföllel,
sózzuk,
borsozzuk. A tészta kétharmadát kinyújtjuk, őzgerinc formába tesszük, majd megkenjük a halkrém felével. Rátesszük a
pisztrángot, majd befedjük a maradék krémmel és tésztával. Megkenjük
tojással, néhány lyukat fúrunk rá, majd előmelegített sütőbe tesszük. Fél óra múlva megkenjük egy kanál
tejjel elkevert
tojássárgájával, majd további háromnegyed órát sütjük, mielőtt kínálnánk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>